Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga framskjutna placeringar för damerna i skidskytteavslutningen – Brorsson bästa svenska

/
  • Mona Brorsson var bästa svenska i skidskytteavslutningen. Det blev inga framskjutna placeringar för de svenska damerna.

Det handlade bara om en enda åkare i gårdagens skidskytte i ryska Chanty-Mansijsk: finskan Kaisa Mäkäräinen. Mona Brorsson blev bästa svenska på 33:e plats, trots en bom.

Annons

Mäkäräinen lyckades knipa ett brons i VM i Holmenkollen. Men den finska suveränen håller fast vid trenden att hon är bäst i världscupen, inte vid mästerskapen. I gårdagens sprint på 7,5 kilometer vann hon, trots en bom, före tjeckiskan Gabriela Soukalova och norskan Marte Olsbu.

LÄS MER: Per Hansson: Kaxig Pichler är på väg att skapa ett nytt damunder inom svenskt skidskytte

För svensk del var det inte en lyckad tävling. Mona Brorsson blev bästa svenska på 33:e plats, trots att hon liksom Mäkäräinen bara hade en bom. Åktiden ställde till det och hon var över en och en halv minut efter finskan i mål. Ingela Andersson lade sig på 56:e plats och Linn Persson på 63:e i mål, Andersson med en bom och Persson med två.

Mona Brorsson är den svenska som ligger överst i den totala världscupen av svenskorna på 38:e plats. Leder gör Gabriela Soukalova.

Mer läsning

Annons