Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsö Blomster vann SM för ston sedan Örjan Kihlström måttat in segern precis på mållinjen

/
  • Örjan Kihlström hade en toppenkväll på Hagmyren när han vann tre lopp och körde in 320 000 kronor, bland annat vann han SM för kallblodiga ston.

Järvsö Blomster, tränad av Jan-Olov Persson, vann Svenskt Mästerskap för kallblodiga ston. Med en vass spurt fångade hon in ledande Ängskalla precis på mållinjen och tog hem 250 000 kronor.

Annons

– En häst kan inte bli finare att köra. Det är en fantastisk travare och Persson kallar henne för kallblodens Delicious, sa segerkusken Örjan Kihlström.

SM för kallblodiga ston avgjordes på Hagmyren under måndagskvällen och storfavoriten Järvsö Blomster infriade förväntningarna. Hon fick dock ge allt och det var precis i sista steget som hon tog sig förbi Ängskalla. Det löste sig annars bra till en början och Örjan Kihlström gav hästen en resa i tredje par utvändigt från spår elva.

– Vi kom igenom väldigt fint från start och fick en bra resa. Men sedan var jag tvungen att ge mig ut i tredjespår varvet kvar när Hulte Nova kom. Även om hon hade galopperat så är hon så pass bra och jag var rädd att min skulle bli fast annars.

– Hon fick göra jobbet själv men är väldigt fin och rejäl. Det var fight ända in på linjen men hon gjorde det fantastiskt bra med tanke på det tuffa slutvarvet, berömde Örjan Kihlström.

Segertiden för Järvsö Blomster blev 1.25,0/2140a och förstapriset var 250 000 kronor. Tvåan Ängskalla noterade samma tid och trea blev Björli Mai från Oviken.

Kaj Widell körde den sistnämnda, som galopperade sig sist i fältet direkt efter start. Där satt Björli Mai länge och väl, men spurten var fantastisk och avslutningen gav ägarinnan Ann-Sofie Lilja, Oviken, hela 62 500 kronor, som tredjeplatsen var värd.

Det handlade förresten mycket om Oviken i det här loppet, där vinnande Järvsö Blomster har genuin stam från Oviken på modersidan. Jan-Ivan Eriksson och Elsa Olsson födde upp modern Remjahna, B-A Eriksson, Oviken, stod som uppfödare både till mormor Remma och mormorsmor Remora.

När det gäller Järvsö Blomster är det en riktig vinnarhäst med en speciell bakgrund. Det sjuåriga stoet gjorde comeback i fjol efter att ha blivit mamma 2014 till stoet Stjärnblomster. Sedan i fjol höstas har hon radat upp framgångarna och har nu tagit åtta segrar på de nio senaste starterna. Totalt har hon tagit tolv segrar på 29 starter och sprungit in 991 758 kronor.

- En häst kan inte bli finare att köra. Det är en fantastisk travare som har ett väldigt mysigt psyke. Persson kallar henne för kallblodens Delicious, sa Örjan Kihlström.

Järvsö Blomster ägs av stall Rabatt och bakom den ägarpseudonymen döljer sig flera travprofiler som Anders Abénius, Remy Nilson och Markus Myron med flera.

Örjan Kihlström var kallblodskvällens mest framgångsrike kusk när han körde in 320 000 kronor och vann tre lopp.

Norske Jan Roar Mjölnerud var nästan lika framgångsrik. Han tog också en trippel, vann den prestigefyllda Hälsingehambon med Brenne Rödi och körde in 185 000 kronor.

Mer läsning

Annons