Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlström räckte inte hela vägen fram i farfaderns lopp: "Trodde han skulle vinna"

I dimman på Bollnästravet var det en självklarhet att Örjan Kihlström skulle vinna kvällens stora lopp Anders Kihlströms minne. Men Kihlström och starka Le Miracle fick, trots en stark insats, se sig slagna på upploppet.

Annons

Örjan Kihlström och Le Miracle var favorittippade på Bollnästravet på torsdagskvällen.

De var storfavoriter i åttonde loppet, Örjan Kihlström och Bjärredsägda Le Miracle. Lagom till att dimman lade sig till riktig tjocka över banan startade kvällens största lopp - tillägnat Örjans farfar Anders Kihlströms minne.

Det favorittippande ekipaget lade sig långt bak i fältet till en början men arbetade sig framåt i ytterspår. Vid 1000 - meterspasseringen pressade de sig förbi alla upp till då ledande Real Masterpiece med Ulf Eriksson i sulkyn och med 500 meter kvar lämnade Kihlström och Le Miracle resten av fältet bakom sig.

De flesta på Bollnästravet trodde att det var klappat och klart men det fanns ett annat ekipage som ville annat. Kaj Widell bakom Perfect Dynamite gjorde ett rejält ryck på upploppet och Le Miracle räckte inte till för att utmana. Därmed sprack en hel del av kvällens tips.

– Visst trodde man att han skulle vinna men han la bort lite krafter för att han var lite för pigg. Sen hade han kanske inte sin bästa dag men det är svårt för mig att säga som aldrig kört honom förut, säger Örjan Kihlström till ATG och menar att Le Miracle tog ut sig för tidigt.

Istället för den tippade förstaplaceringen blev det en hedersam andraplats för ekipaget.

Det var en hel del länshästar och förare med i listorna på Bollnästravet på torsdagskvällen. Trippa Undan med Oskar Kylin-Blom, lärling under Mattias Djuse som leder lärlingsligan på Bollnästravet 2016, bakom tömmarna såg starka ut i kvällens tredje lopp och utmanade täten men diskvalificerades efter galopp. Örjan Kihlström tog istället den segern med norska Tante Ragnhild.

Även i kvällens montélopp var det en häst med länskänningar som var en av favoriterna. Blits Buitenzorg, som tränas av Östersundstränaren Daniel Wikberg, med Lena Fritz i sadeln fick efter en hård kamp mot O.F.V. Continue och Linnea Swartling till slut se sig slagna på upploppet av Västerbo Pumpkin och Jenni Åsberg som kom i rasande fart i ytterspår. Fritz fick nöja sig med en fin tredjeplacering efter det hårda upploppet.

Det mest händelserika loppet kom dock i V64:s fjärde avdelning där Ronaldo, som ägs av Stall Hafstad i Brunflo, och Jan Ove Olsen diskvalificerades, liksom Örjan Kihlström med Spydomann Ö.K. Men det blev dramatiskt på första varvet när norskägda hästen Opus med Kenneth Branden gick omkull och hamnade i diket. Både kusk och häst blev liggandes en stund men kom så småningom på benen och ska ha klarat sig utan skador.

Se alla resultat från Bollnästravet här.

Mer läsning

Annons