Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportansvarige på Bergsåker om travdramat: Så har det gått efter olyckan

/
  • Sportansvarige på Bergsåker Lennart Carlsén (lilla bilden), har haft kontakt med kuskarna under dagen.

Lennart Carlsén, sport- och hästägaransvarig vid Bergsåker, stod bredvid när Golden League föll och fyra ekipage skadades.
– Det klart att det blir ju en chock även för oss, säger han.

Annons

Det var när Hans Lindgrens häst Golden League fastnade med frambenet i ett hjul från en annan sulky som stoet gick omkull och Lindgren kastades ur sulkyn. Det var otäcka scener som utspelade sig sekunderna efter, när Elin Gustavsson, Daniel Ulander och Magnus Kårvall också fastnade i tumultet. Gustavsson, Lindgren och Ulander fick uppsöka sjukhuset.

– Alla har fått komma hem under sena kvällen och natten från sjukhuset. Daniel Ulander har fått en hjärnskakning och Elin röntgades och där var inga frakturer men hon var öm och hade ont i nacken, säger sport- och hästägaransvarige på Bergsåker Lennart Carlsén.

TV: Stor travolycka på Bergsåkers travbana – se klippet här

Han berättar att Magnus Kårvall körde ett lopp till på torsdagskvällen men när Sporten når Carlsén på fredagen är Kårvall på väg till sjukstugan på grund av känningar i en arm och en höft.

– I förhållande till vad som hände gick det ändå bra. Det såg otäckt ut, säger Carlsén och fortsätter:

– Det klart det blir ju en chock även för oss men vi har ju en plan att gå efter när olyckan är framme. Alla var snabbt på plats, vår läkare och veterinär, funktionärer och annan personal. Hästarna kunde också fångas in på ett bra sätt.

Under fredagen har Carlsén också pratat med Daniel Ulanders pappa som uppger att Daniel vilar upp sig efter hjärnskakningen. Skadeläget för kuskarna som var med om olyckan är förhållandevis bra och de har sluppit undan utan frakturer.

LÄS MER: Kusken efter Bergsåkerolyckan: "Det jobbigaste är att vara vållande, det är värre än att ha ont"

– Under omständigheterna är det väl med dem och hästarna verkar ha klarat sig utan stora skador även om det är några blåmärken och skrapsår där också, säger Carlsén.

Elin Gustavsson fördes med ambulans till sjukhuset. Hon landade konstigt på ett knä och slog dessutom en volt och landade på huvudet. Efteråt klagade hon på nackvärk men ska enligt uppgift från hennes sambo, Ulf Ohlsson, ha klarat sig utan allvarligare skador.

– Det är förhållandevis bra med henne men hon är blåslagen och mörbultad, säger Ohlsson.

Det finns i nuläget inga förklaringar till olyckan utom att det var ren och skär otur.

– Det går inte att riktigt säga varför hästen går omkull. Hon går ju upp i en vagn och går omkull. Det är en sekunds verk, säger Lennart Carlsén.

Sporten har sökt Daniel Ulander och Elin Gustavsson för kommentar.

Mer läsning

Annons