Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges segerrikaste visade vägen på V64

/

Ulf Ohlsson har vunnit mest lopp av alla kuskar i Sverige i år.
I går plockade han hem två segrar i Östersund.
– Men att jag ska hålla undan för Björn Goop i championstriden tror jag är omöjligt, sa Ulf Ohlsson.

Annons

Han hade 319 årssegrar då han kom till Östersundstravet i måndags eftermiddag. Då han lämnade travbanan hade han utökat siffran till 321. Björn Goop skuggar honom med 316 segrar.

– Det har varit ett riktigt bra år och jag har fått köra många fina hästar, sa Ulf Ohlsson som nu lämnar Sundsvall och Bergsåker för att flytta till Knivsta och ha licensen på Solvalla.

– Det blir perfekt för mig att bo där med tanke på hur mycket jag reser. Jag kommer att säkert gästa Östersund mycket även framöver, sa Ohlsson.

I går inledde han V64-omgången i Östersund med att vinna med storfavoriten Mr Vox. Det såg ut in på upploppet som Cao Dai och Daniel Wäjersten skulle kunna utmana. Men det var mest en synvilla enligt Ohlsson.

– Det var hellugnt. Han hade mycket krafter kvar och jag behövde aldrig dra tussarna. Det var skönt för honom att få ett enkelt lopp. Han har gjort det fantasiskt bra i år, sa Ulf Ohlsson som också vann lopp 10 med 4-årige Manfred Viking.

Men trots att V64-omgången inleddes med storfavoriten Mr Vox och följdes upp med Panic Button, riden av Isabelle Orsimo, så blev det fin utdelning.

Det var Bo Eklöf som fixade den stora V64-skrällen då han lotsade Mimi Af Djupmyra först över linjen efter en offensiv körning.

– Det var meningen att jag skulle köra ett smyglopp. Men hon kändes så fin och så därför blev upplägget ett annat, sa en nöjd Bo Eklöf.

Inför sista loppet hade inte en enda hemmahäst vunnit. Men det ändra Michael von Krusenstierna och Naraja J. på. Hon styrdes tidigt fram till dödens och satt hårt tryck på ledande Mon Sejour.

Trots det tuffa upplägget hade hon inga större problem att vara först i mål.

– Hon gjorde det riktigt bra i dag och visade styrka, sa en nöjd Michael von Krusenstierna.

Nu återstår två tävlingsdagar i år och det finns ingen som kan hota Ulf Ohlsson till ännu ett championat i Östersund.

Mer läsning

Annons