Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfavoriten– i mastigastelaget till frukost

/
  • Sebastian Kraupp och Niklas Edin pratar taktik och är avspända. Segern är snart klar.
  • Lag Niklas Edin, från karlstad, rankas högt i den svenska curlingeliten just nu. Målet är OS i Vancouver. I år har de bland annat vunnit Vinteruniversiaden i Kina där stora delar av världseliten bland juniorerna deltog. Här är det Viktor Kjäll och Fredrik Lindberg som sopar frenetiskt.Curling är ett enda stort lagarbete, berättar medlemmarna i lag Sejfa. – Och så litet bollkänsla, säger Jan Andersson.
  • En sammanbiten Niklas Edin lägger sista stenen och bäddar för seger
  • Viktor Kjäll genomförde matchen med ett leende på läpp­arna.
  • Tomas Larsson hyllar motståndarna: – Starkt av dem att inte nonchalera oss.

Annons

var det bara att bryta ihop. I det läget gick det alltså inte – med de få omgångar som var kvar – att komma ikapp poängmässigt. De gav upp. Gjorde en curlingpudel.

Tomas Larsson och hans veteraner i laget haft litet andra drömmar inför curling-SM:s första omgång. De trodde verkligen på en ärlig chans mot de nykläckta stjärnorna från Karlstad.

Larsson sa:

– Just nu känns det faktiskt litet surt. Jag hade trott att vi skulle kunna hålla jämna steg.

– Ja, jag är litet besviken att vi inte gav dem en riktig kamp.

göra det måste man hänga med från början, och helst också ta initiativet och komma före med stenarna.

Litet för många misstag på morgonen bäddade dock för förlusten.

– I det läget blev de för svåra. Ett lag av den kalibern brukar hugga direkt. Och det gjorde de också, förklarade de fyra svartklädda veteranerna i Lag Sejfa, förutom Larsson även Jan Andersson, Jonas Bahlenberg och Hans-Erik Gustafsson.

är en fantastisk sport eftersom den är jämlik. Här tampades alltså ett lag med medelåldern kring dryga 20 mot ett lag som var minst 25 år äldre. Och båda hade vinnarambitioner.

– Åldern har ingen betydelse. Vi är inte sämre för att vi är 50 plus. Däremot är vi dåliga på att sopa och har problem att bedöma farten, men det är mer en träningsfråga än att det har med åldern att göra. Vi får träna mer.

Hans-Erik Gustafsson sa med glimten i ögat apropå träning:

– Vi spelar nästa match klockan åtta i kväll. Då hinner vi att ta en joggingtur till Ås före matchen.

Förlusten var ändå inte direkt avgörande inför fortsättningen. Lagen har råd att förlora tre innan de blir utslagna. För Edins från Karlstad kan det bära ända fram till Vancouver och OS – för Tomas Larsson och de andra blir det att ta en match i taget.

Något OS har de kanske inte i sikte. Fast man vet ju aldrig.

Mer läsning

Annons